
اگر روزی از شما پرسیده شود که برای حفظ و نگهداری داده هایتان چه میکنید، پاسخ شما چه خواهد بود؟ از آنجایی که نگهداری از داده ها برای تمامی افراد حائز اهمیت میباشد، پس برای نگهداری از آنها به سراغ تجهیزات ذخیره سازی میروند. تجهیزات ذخیره سازی انواع زیادی دارد و شما میتوانید بنا بر نیازتان آن را تهیه کنید. حافظه اس اس دی، یک حافظه بسیار پرسرعت و مناسب بوده و در دو نوع اینترنال و اکسترنال قابل عرضه میباشد. برای اینکه تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال را به درستی متوجه شویم، تا انتهای این مقاله به بررسی این محصول میپردازیم.
حافظه SSD چه نوع حافظه ای است؟
حافظه ی اس اس دی یک نوع تجهیزات ذخیره سازی است که به علت حجم بسیار کم و سرعت بسیار بالایی که دارد، در چندین سال اخیر جایگزین هارد دیسک های اینترنال میشود. معمولا اس اس دی به عنوان حافظه ی اینترنال شناخته میشود اما، اس اس دی هایی نیز در قالب اس اس دی اکسترنال تولید میشوند که تفاوتی با ssd اینترنال ندارند.
به نوعی میتوان گفت که اس اس دی های اکسترنال همان اینترنال هایی هستند که در پوشش یا قابی قرار گرفته اند و قابل حمل شده اند.
برای اینکه بیشتر به تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال بپردازیم، ما را تا انتها همراهی کنید.
SSD اینترنال چیست؟
اس اس دی اینترنال یک نوع حافظه برای نگهداری اطلاعات میباشد. در این نوع حافظه اطلاعات روی تراشه ها ذخیره میشوند و از طریق درگاه SATA به مادربرد متصل میشوند. این اس اس دارای فرم فاکتور های متفاوتی بوده و همچنین ظرفیت ها و مدل های متفاوتی دارند.
چنانچه میخواهید اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید میتوانید وارد وبسایت فیوچر کالا شوید و از بخش حافظه اس اس دی درباره اس اس دی های اینترنال اطلاعات کسب کنید. همچنین اگر قصد خرید اس اس دی را داشتید میتوانید در این وبسایت انواع اس اس دی های اینترنال را با ظرفیت ها و برند های متفاوت مشاهده کرده و خریداری کنید.
مزایای اس اس دی اینترنال
اگر نگاهی به مزایای ssd اینترنال بیندازیم اولین و مهم ترین نکته، سرعت این حافظه بوده که برتری آن را نسبت به هارد دیسک ها نشان میدهد. نکته دیگری که درباره این حافظه وجود دارد این است که دوام و قابلیت اطمینان این محصول از دیگر تجهیزات ذخیره سازی بیشتر هستند.
وزن اس اس دی های اینترنال، بالاخص ssd های مدل M2 بسیار سبک است و باز هم اگر در قیاس با هارد دیسک های اینترنال بگوییم، این محصول ارزش بالاتری دارد.
اگر بخواهیم در مقایسه با اس اس دی اکسترنال مورد بررسی قرار دهیم، پس در ادامه با ما باشید تا تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال را بیشتر بشناسیم.
SSD اکسترنال چیست؟
اس اس دی اکسترنال نیز از خانواده اس اس دی بوده که مانند هارد دیسک های اکسترنال قابل حمل است. طی بررسی های انجام شده بر روی این محصول، تحقیقات نشان میدهد که SSD External همان اس اس دی های اینترنال است که در پوشش یا قابی قرار میگیرد. مانند هارد دیسک های اینترنال که همان هارد های 2.5 اینچی یا لپ تاپی هستند که در قاب قرار گرفتند.
این اس اس دی با استفاده از مبدل الکتریکی، رابط SATA را به USB تبدیل میکند. اما این نکته را هم باید گفت که این نوع از حافظه، با پورت USB 3.0 یا eSATA به سیستم وصل میشود و این ویژگی را میتوان به عنوان مهم ترین تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال دانست.
مزایای اس اس دی اکسترنال
اگر بخواهیم مزایای این نوع از اس اس دی را مورد بررسی قرار دهیم، اولین نکته ای که میتوان به راحتی به آن اشاره کرد قابل حمل بودن این محصول است. SSD EXTERNAL همانطور که از نامش مشخص است قابل حمل است و میتواند هر جایی که میروید شما را همراهی کند!
نکته بعدی که میتوان به آن اشاره کرد سرعت خواندن و نوشتن در این حافظه میباشد. سرعت این حافظه چند برابر بیشتر از حافظه اینترنال است.
همچنین حرارت تولید شده از این محصول بسیار ناچیز بوده و این ویژگی باعث کارکرد بهتر این محصول میشود.
تفاوت SSD اینترنال و اکسترنال
هنگام خرید حافظه SSD، ممکن است فکر کنید عملکرد این دو حافظه یکسان است. اما اینطور نیست! این دو محصول تفاوت زیادی از لحاظ سرعت، قیمت، نوع اتصال و… دارند و شما باید بنا بر نیاز خود مدل مورد نظرتان را تهیه کنید. ما در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد که مهمترین تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال را شناسایی کرده و یک خرید مطمئن داشته باشید.
تفاوت اس اس دی اکسترنال و اینترنال از نظر اتصال
مهم ترین واصلی ترین تفاوت این دو نوع تجهیزات در نوع اتصال آنها میباشد. SSD INTERNAL از طریق درگاه SATA و M2 به سیستم ها متصل میشوند. این در حالی است که اس اس دی های اکسترنال از طریق پورت USB یا eSATA به سیستم متصل میشود.
بدیهی است که نوع ارتباط این دو نوع از محصول با هم تفاوت داشته باشد. از این رو به راحتی نمی توان گفت که در این مسئله کدام درگاه یا نوع اتصال بهتر است.
اما این نکته در اینجا قابل اهمیت میشود که کدام یک از این دو نوع اتصال برای شما بهتر است؟ یعنی آیا شما به یک اس اس دی نیاز دارید که بتوانید به صورت دلخواه در زمان های مختلف آن را به سیستم تان متصل کنید، یا اس اس دی را ترجیح میدهید که دائما در سیستم شما کار کند؟ انتخاب این مورد را بر عهده شما میگذاریم!
تفاوت SSD اینترنال و اکسترنال از نظر سرعت
طبق بررسی ها و تحقیقات انجام شده، سرعت اس اس دی اینترنال بیشتر تخمین زده میشود. دلیل این اتفاق این است که اس اس دی های اینترنال از عناصری که باعث محدود شدن سرعت آنها شوند استفاده نمیکنند. یکی از عنصر های مهمی که باعث کمتر شدن سرعت اس اس دی های اکسترنال میشود، مبدل الکتریکی است.
کار مبدل الکتریکی این است که رابط اس اس دی را به رابط دیگر تبدیل میکند; یعنی اس اس دی را که SATA باشد، تبدیل به پورت USB میکند. اما نکته ای که وجود دارد این است که اگر اس اس دی اکسترنالی را که تهیه میکنید، با تمامی نسل های USB ها سازگاری داشته باشد، کمتر دچار مشکل سرعت خواهد شد.

تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال از نظر قیمت
هم اکنون به یکی از مهم ترین ویژگی های این دو محصول یعنی SSD EXTERNAL و SSD INTERNAL رسیدیم. آن مسئله تفاوت قیمت بین این حافظه ها است که با شرایط اقتصادی حال حاضر موضوع حائز اهمیتی میباشد.
اگر بخواهیم تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال را به صورت تخصصی بررسی کنیم باید بگوییم که در چندین سال گذشته، هزینه اس اس دی های اینترنال چند برابر SSD های اکسترنال بوده.
دلیل مهم این اتفاق این است که این نوع از اس اس دی با مواد های اولیه بهتری ساخته میشدند و سرعت بسیار بالاتری نسبت به اس اس دی های اکسترنال داشتند.
اما این روزها دقیقا برعکس این اتفاق رخ داده و قیمت اس اس دی اکسترنال بسیار گرانتر از اس اس دی های اینترنال شده است. از نظر پژوهشگران گران شدن این محصول به دلیل گذشت زمان است و مردم در چندین سال اخیر هجوم بسیار زیادی به حافظه های قابل حمل آوردند.
اس اس دی اینترنال مناسب چه کاری است؟
- مناسب افرادی که نمیخواهند هزینه زیادی برای سیستم خود بپردازند.
- همچنین برای افرادی که نیاز به راه اندازی سریع سیستم دارند بسیار مناسب خواهد بود.
- افرادی که به ظرفیت زیادی برای ذخیره سازی نیاز دارند.
اس اس دی اکسترنال برای چه کاری مناسب است؟
- کسانی که میخواهند اس اس دی خود را همیشه به دنبال داشته باشند.
- مناسب کسی که دائما در حال جا به جایی اطلاعات خود هستند.
- افرادی که به دنبال ویژگی قابل حمل بودن این کالا هستند.
اس اس دی اینترنال بخریم یا اکسترنال؟!
هم اکنون به انتهای مقاله رسیدیم و تقریبا میتوان گفت که با تفاوت اس اس دی اینترنال و اکسترنال آشنا شدیم. اس اس دی اکسترنال، یک اس اس دی اینترنال بوده که در محفظه یا پوششی قرار میگیرد و با مبدل الکتریکی رابط آن را تغییر میدهد.
عملکرد هر دوی این اس اس دی ها تقریبا مشابه است اما تنها تفاوت آنها در این است که اس اس دی External قابلیت جا به جایی و حمل دارد.
با این وجود انتخاب بهترین SSD با خود شماست و ما سعی بر این داشتیم تا به شما در انتخاب این محصول کمک کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده و چنانچه علاقه مندید تا درباره راهنمای خرید اس اس دی اطلاعاتی کسب کنید، از طریق لینک زیر اقدام به مشاهده و مطالعه این مقاله کنید.
سوالات متداول:
{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “اس اس دی اینترنال خوبه یا اکستنرال؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “در ظاهر عملکرد هر دو اس اس دی یکسان است ولی اگر بخواهیم دقیق تر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که این دو حافظه از نظر سرعت، نوع اتصال و کارایی باهم متفاوت هستند و بسته به نیاز شما میتواند یک اس اس دی اینترنال خوب و یا برای فرد دیگر یک اس اس دی اکستنرال مناسب تر باشد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “بهترین اس اس دی اینترنال و اکسترنال از کدام برند است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “از بهترین برندهای اس اس دی میتوان به کمپانیهایی نظیر وسترن دیجیتال، کداک، پی ان وای، لکسار، کینگستون و سیگیت نیز اشاره نمود.”
}
}]
}
اس اس دی اینترنال خوبه یا اکسترنال؟
در ظاهر عملکرد هر دو اس اس دی یکسان است ولی اگر بخواهیم دقیق تر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که این دو حافظه از نظر سرعت، نوع اتصال و کارایی باهم متفاوت هستند و بسته به نیاز شما میتواند یک اس اس دی اینترنال خوب و یا برای فرد دیگر یک اس اس دی اکسترنال مناسب تر باشد.
بهترین اس اس دی اینترنال و اکسترنال از کدام برند است؟
از بهترین برندهای اس اس دی میتوان به کمپانیهایی نظیر وسترن دیجیتال، کداک، پی ان وای، لکسار، کینگستون و سیگیت نیز اشاره نمود.
سپاس از اینکه تا انتهای این مقاله ما را همراهی کردید.
- نصب و راه اندازی اس اس دی - ۲ شهریور ۱۴۰۱
- نصب و راه اندازی هارد اکسترنال رومیزی - ۱ شهریور ۱۴۰۱
- آموزش نصب هارد اینترنال - ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.